You are currently browsing the Cutiuța cu citate category
Displaying 1 - 5 of 5 entries.

Haiku

  • Posted on December 19, 2014 at 13:54

scoica

Din cochilie

seară de iarnă 

ca o evadare.

Pablo Neruda

  • Posted on November 17, 2013 at 16:34

” Un copil care nu se joacă nu este un copil, dar omul care nu se joacă a pierdut pentru totdeauna copilul care traia în interiorul său și de care îi va fi groaznic de dor. ”

Pablo Neruda 

Diderot

  • Posted on November 16, 2013 at 22:43

 

Photo: "Daca aș avea de crescut un copil, de ce m-aș ocupa mai întâi: să-l fac om cinstit sau om mare? și mi-am răspuns singur: să-l fac om cinstit. Mai întâi să fie bun; va fi mare după aceea, dacă e în stare să fie. Atât pentru el, cât și pentru mine și pentru toți cei ce-l înconjoară, țin mai mult să aibă un suflet bun decât să fie un geniu." –Diderot

(imagine- Clasa albinuțelor hărnicuțe)

”Daca aș avea de crescut un copil, de ce m-aș ocupa mai întâi: să-l fac om cinstit sau om mare? și mi-am răspuns singur: să-l fac om cinstit. Mai întâi să fie bun; va fi mare după aceea, dacă e în stare să fie. Atât pentru el, cât și pentru mine și pentru toți cei ce-l înconjoară, țin mai mult să aibă un suflet bun decât să fie un geniu.”

Diderot

Antoine de Saint Exupery

  • Posted on November 16, 2013 at 21:15

“Copilul este ca o oglindă care te ameţește puţin. Sau ca o fereastră. Totdeauna copilul te intimidează ca și când știe el ce știe. Nu te înșeli, pentru că spiritul lui este puternic…(…)”

Antoine de Saint Exupery

Francis Thompson

  • Posted on November 7, 2013 at 14:39

 

File:Study for The Quarrel of Oberon and Titania.jpg

Study for The Quarrel of Oberon and Titania (Noel Paton)

“Știi tu ce înseamnă să fii copil? Înseamnă să crezi în dragoste, să crezi în frumusețe, să crezi în credință. înseamnă să fii atît de mic încât spiridușii să ajungă să-ți șoptească la ureche, înseamnă să transformi bostanii în calești și șoriceii în telegari, josnicia în noblețe și nimicul în orice, căci orice copil poartă o zână nașă în sufletul lui”

Francis Thompson