You are currently browsing the Știați că….. category
Displaying 1 - 5 of 6 entries.

Ştiaţi că…..

  • Posted on June 1, 2016 at 15:04

Tomato-Cucumber-Salad-Crop1

 

Ştiaţi că nu este recomandată combinaţia roşie -castravete în alimentaţie deoarece enzima numită ascorbinază din castravete oxidează vitamina C din roşie?

Știați că….

  • Posted on May 30, 2016 at 09:02

human-microbiome

 Evenimente cum ar fi febra, un cură de antibiotice sau noi alimente pot provoca schimbări bruște ale microbiotei intestinale, cu efecte care pot dura ani de zile sau chiar o viață întreagă, inclusiv legate de sănătate?

Știați că…..

  • Posted on May 29, 2016 at 14:53

Știați că dropia (Otis tarda), considerată a fi, la ora actuală, cea mai mare pasăre zburătoare, capabilă să atingă și 60 km/oră, dispăruse din România la începutul anilor 80 și că a reapărut în Câmpia Română după mai bine de 30 de ani?

Știați și că sunt păsări atât de inteligente încât sunt capabile să deosebească un vânător de un țăran sau de un cioban, luându-și zborul doar în prezența omului cu pușcă?

Cel mai mare dușman al lor îl constituie însă absența glandei uropigiene (o glandă situată la baza cozii, cu al cărei produs păsările își îmbibă penajul, făcându-l impermeabil la umezeală). Când ploilor  de iarnă le urmează înghețul de noapte, penajul dropiilor îngheață, acestea nu mai pot zbura și devin astfel, vulnerabile în fața braconierilor.

Ştiaţi că…..

  • Posted on May 27, 2016 at 13:18

Escherichia coli

 

Ştiaţi că cercetătorii americani au identificat prima bacterie rezistentă la toate antibioticele cunoscute? Tulpina de Escherichia coli a dobândit această imunitate prin achiziţia unui plasmid purtător al genei mcr-1 ce oferă rezistenţă la Colistin, antibiotic considerat a fi ultima redută în bătălia cu infecţiile.

Pericolul ar fi însă că acest plasmid s-ar putea transfera şi la alte bacterii ceea ce ar deschide o adevarată cutie a Pandorei în medicina umană.

sursa: http://www.medscape.com/viewarticle/863896

Ştiaţi că….

  • Posted on May 23, 2016 at 12:38

human-dna-stone-clinic_ (1)

 

Ştiaţi că cei mai mulţi oameni împărtăşesc în jur de 99% din ADN-ul lor, dar că diferenţele dintre populaţiile microbiene dintre doi oameni sunt enorme?