You are currently browsing all posts tagged with 'apa'.
Displaying 1 entry.

Magia cristalelor de apă

  • Posted on October 27, 2013 at 18:31

Farewell Song, Chopin.jpg

Farewell song – Chopin

Apă sunteți și înțelepciunea apei

o cunoașteți.

Permiteți-vă doar să curgeți 

Și atunci minunea se va petrece.”

Masaru Emoto

                                     Despre experimentele dr. Masaru Emoto am auzit acum mulți ani, în urmă.  ”Viața secretă a apei” a fost una din primele cărți citite la începutul doctoratului, pe care am parcurs-o încet, într-un soi de ritual în care intru de fiecare dată când am de-a face cu experiențele nipone.  Mai întâi, anesteziez voluntar simțul critic, după care, intru ca un soi de umbră, în poveste și în mintea celui care a scris-o. Poate că de aceea am preluat de la ei  meticulozitatea (desi îmi place să cred că, la faza aceasta, l-am moștenit pe tata).  Mi-a plăcut întotdeauna să caut în mine până când găsesc măcar o urmă  din calitățile altor culturi și să le dezvolt.  ca o provocare sau mai mult, o ambiție. Ele s-au dovedit a fi aliați constanți și puternici în procesul de cunoaștere pe care aveam să îl parcurg, nebunește, în anii următori.

                                    Revenind la carte, mi-a placut ideea acesteia.  Apa ia forma gândurilor noastre . De ce să nu fie așa, la urma urmei? Cu toții am auzit de celebra zicală a lui Descartes – ”Cogito, ergo sum” și, expandând ideea, atâta timp cât există un gând, există  și o influență asupra apei (că tot este apă aproximativ 72% corpul uman, fără grăsimi). Iar dacă influența asupra acesteia (autosugestia aceasta mult discutată și răsdiscutată) este demonstrată, de ce nu ar fi gândul capabil să modifice apa din exteriorul său?

 Cu toții știm că există o relație directă între influența lunii și apă, între toate vietățile de pe pământ și aceasta (numai Emoto Masaru citează scocile care simt atracția gravitațională exercitată de lună și își deschid cochiliile în perioada fluxului, ariciul de mare ce are ciclul de reproducere perfect corelat cu ciclul lunar, pescărușii care vin spre țărm pentru a-și depune ouăle, aproape întotdeauna în seara de ajun a zilei cu lună plină, nemaipomenind de influența astrului selenar asupra corpului uman). Și, în aceste condiții, de ce nu ar fi și omul, cu vibrațiile gândurilor sale, un fel de astru , cu aceleași (sau altele, diferite)  influențe?

Simțul critic atunci când este vorba de experimente și de afirmații știintifice nu ar trebui să lipsească. Altfel, am fi tot timpul niste oameni pe care, daca ar fi să citez pe cineva, cineva care a fost condiționat să condiționeze, ar face același lucru cu noi. În ciuda originalității  ideii sale,  există destule lacune care contribuie, într-o manieră decisivă , la configurarea unei îndoieli firești asupra veridicității aspectelor respective (  http://alexthyme.wordpress.com/2013/02/27/cine-e-masaru-emoto/).

Asta nu înseamnă că apa nu rămâne întotdeauna, dincolo de aparențe, profundă, misterioasă și magică. Şi asta pentru că, din cea ce a demonstrat dr Emoto, muzica, are la rândul ei, efecte uimitoare asupra structurii cristalelor de apă.

Air on a G string- Bach                    Moldau- Smetana                         Pastorala- Beethoven                Simfonia nr. 40-Mozart

 File written by Adobe Photoshop¨ 5.1File written by Adobe Photoshop¨ 5.2Symphony No. 40, Mozart.jpg