You are currently browsing all posts tagged with 'ceata'.
Displaying 1 - 2 of 2 entries.

Când iluziile deplasează granițele……

  • Posted on November 1, 2013 at 12:27

 

(sursa-wallpaperswala.com)

“Contactul cu o altă lume nu e o realitate imaginară. E suficient ca în momentul acela să te afli la locul potrivit. Aceasta se poate întâmpla atât oamenilor cât și animalelor. Granițele nu sunt fixe, putându-se ajunge, uneori, la o întrepătrundere imaginară. Am văzut cum i s-a întâmplat acest lucru unui corb, vecinul meu. Deși nu i-am făcut niciodată vreun rău, stă întotdeauna, din principiu, în vârful copacilor, zboară la înălțimi mari și se ferește de oameni. Lumea lui începe acolo unde abia poate ajunge slaba mea privire. Într-o dimineață mă îndreptam spre gară prin ceața neobișnuit de deasă ce învăluise ținutul. Deodată, la înălțimea ochilor mei. apărură două aripi negre. puternice și un cioc uriaș, totul țâșnind ca un fulger pe lângă mine, însoțit de un țipăt de groază cum nu mi-aș dori să mai aud vreodată. Țipătul m-a urmărit toată dimineața. Mi-a venit chiar să mă uit în oglindă, fiindcă mi-am pus întrebarea firească: oare era atît de înspăimântătoare fața mea? 

În cele din urmă am înțeles. Datorită ceței, granița dintre lumile noastre se deplasase. Corbul care își închipuia că zboară la înălțimea sa obișnuită, a zărit deodată ceva incredibil, ceva ce contravenea tuturor legilor naturii cunoscute de el: un om zburând prin văzduh, cel mai absurd fenomen pe care un corb și-l putea imagina: un om care zboară.

Acum, când mă privește de la înălțimea imperiului său, emite un croncănit slab și eu deslușesc în el deruta unui spirit al cărui univers s-a clătinat. Nu mai este și nu va mai fi niciodată aidoma celorlalți corbi.”

Loren Eisely – Pauwels

Delicateţe

  • Posted on August 29, 2010 at 15:37
M-ai legat la ochi cu umbre de ceaţă  şi murmur de ape şi te-ai aşezat apoi cuminte, în umbra ierbii, cerându-mi doar să păşesc cu tălpile goale pe râurile de jăratec. Am pus între tine şi mine atunci un deşert de linişte, refuzând să te mai ascult. Era mai simplu.
 
Uitând cât de multă tandreţe există in tăcere….