You are currently browsing all posts tagged with 'iertare'.
Displaying 1 - 2 of 2 entries.

”A greși e omenește”

  • Posted on October 30, 2013 at 23:11

J.W.Goethe

Cum într-una din zilele acestea meditam la cât sunt de bună la dat sfaturi pe care, oricum,  le încalc atunci când mă apucă, mi-am amintit o poveste veche despre Goethe. Și pentru că nu am avut ce face meditând, am ajuns la alte gânduri, alte întrebări (înțelepciunea o avem doar când e vorba de alții? Dispare cu vârsta-că tot văd oameni arțăgoși?), iar la final, am avut parte de un alt oftat al domnului soțul meu ce mi-a servit, ca de obicei, invariabilul: ”iar gândești?” 

 

So…….

Prietenilor săi, foarte enervați, ca urmare a greșelii unui învățat, Goethe le spuse odată: ”Copii, ar trebui să învățați să priviți greșelile amuzându-vă!!”

Cu mulți ani mai târziu unul dintre prieteni îi amintește lucrul acesta lui Goethe, pe când el făcea o observație din cauza unei greșeli, la care poetul răspunde: ”Am spus eu asta? Înseamnă că pe atunci eram foarte înțelept!”

” Când conştiinţa învaţă să uite religia junglei”…..

  • Posted on September 14, 2010 at 13:31

“Fuga nu înseamnă speranţă!” mi-ai spus cândva.

” Poate că înseamnă, atunci când fiarele sălbatice insistă să te joci de-a omul , zi de zi.  Şi pentru că în fiecare sentiment urlă o haită de lupi şi la tine, poate că e mai bine să rămâi om. Pentru că vezi tu, răul pe care îl facem, Dumnezeu îl va ierta. Neiertat rămâne binele pe care am fi putut să îl facem şi pe care nu l-am făcut!”