You are currently browsing all posts tagged with 'joaca'.
Displaying 1 - 3 of 3 entries.

Fără aripi sau despre falsul respect

  • Posted on November 24, 2013 at 17:58

Without Wings- Maria Szollosi painting

Atunci când tu te joci, cumpărându-ți considerația cuiva într-un fel sau altul, aceasta nu se mai numește respect. Nici măcar de sine.

E doar o marfă ca oricare alta.

De multe ori,  perisabilă.

Pablo Neruda

  • Posted on November 17, 2013 at 16:34

” Un copil care nu se joacă nu este un copil, dar omul care nu se joacă a pierdut pentru totdeauna copilul care traia în interiorul său și de care îi va fi groaznic de dor. ”

Pablo Neruda 

Hazard

  • Posted on September 14, 2010 at 13:22

Motto:

” We know what we are, but know not what we may be.”

Shakespeare- Hamlet

Nu ai suportat niciodată ideea că aş putea face parte dintr-un club de vrăjitoare. Că îmi plac prelucrările, că joaca de-a saltimbancul pe sârmă mă învaţă să îmi vaccinez tacticoasă fricile,  că în interiorul luminii îmi place să găsesc fluturii cu aripile de sticlă, că insectarele îmi par a fi patetice şi că, de aceea, le migalesc în catapulte… Joacă şi iar joacă…

Ai tu însă imaginea aceea a zânelor închipuite, care mie deja îmi desteaptă pornirile peiorative, corozive, având în vedere aversiunea-mi naturală pentru versatilitate şi ipocrizie.

Uneori însă, condecendenţa îţi însoţeşte sentimentul de eludare a unor astfel de discuţii şi, ca un condeier al surâsului, începi să trasezi metaforizări cărora, ca într-o stampă japoneză, le fasonezi potenţialul până la o decuplare de punctul de plecare.

“Nu renunţa înainte să se întâmple miracolul!” îmi amintesc brusc, şi simt că, atunci când universul dă un imbold nou discuţiilor noastre în contradictoriu, apare un sentiment de libertate.

Şi pare că strădania nu mai este necesară. Dar amândoi ştim că, libertatea de a nu te mai sforţa rezolvă unele probleme, dar creează altele….

Deci, pe ce parte cad astăzi zarurile, dragul meu?