You are currently browsing all posts tagged with 'samburi de rodie'.
Displaying 1 - 2 of 2 entries.

Blândeţea decompresiunilor

  • Posted on September 14, 2010 at 14:30

Monoliţii te duc cu gândul la strategiile statice, informale atunci când brusc, imaginea pietrei care împiedică cursul apei răvăşeşte pentru câteva secunde expunerile groteşti ale acceptărilor pasive. Te gândeşti cum să calibrezi aplombul acesta şi să adopţi tonul acela ponderat, care, evitând o militarizare a disciplinei, duce până la capăt, la o manifestare calmă, creativă. Îţi aminteşti că o scufundare în prea multe date, noi şi năucitoare în inovativul lor, necesită la revenirea la suprafaţă, o decomprimare blândă.

Şi nu ştiu de ce, plimbându-te printr-o regresiune cântătoare, ajungi să te simţi precum fiica Demeterei, chiar şi uitând de savoarea neindoielnică a sâmburilor de rodie….

Le vent, le cri

  • Posted on September 14, 2010 at 13:09

Sâmburii de rodie leagă pentru întotdeana de lumea umbrelor. Ei te fac să te întrebi de ce decompensările duc cu gândul azi, la virtualul acela devorant ce răstoarnă echilibrul lucrurilor, recontruind punţile arse dinspre alte universuri.  De ce imaginea unor ceţuri cu consistenţă gelatinoasă purtate pe aripi de fluture azi, nu ştiu. Ştiu doar că, lovind piesele dominoului, ele nu mai cad. Isteria  nu mai agită fortissimo. Secundanţii sinapselor însă tot săltăreţ creează spaţii în care lacrimile nu pot curge. Doar zvântate, îţi reamintesc că de fapt, “libertatea este ceea ce faci cu ceea ce ţi s-a dat”.

Cu tot cu sâmburi de rodie în ea…..