You are currently browsing all posts tagged with 'Venus cocteil- Rodica Padina'.
Displaying 1 entry.

Venus cocteil

  • Posted on November 5, 2013 at 19:21

(imagine – nightwalker)

De la o vreme, reapăruse un obicei demult uitat în rutina ei. Se întâmplă să fie precum difracția unei amintiri. Trecuse atât de rapid prin minte, încât în ceasul de reflecție devenise doar o părere dărăcită și lipsită de esențe stabilizante . Poate că de aceea era atât de surprinsă când, după o noapte de nesomn truditor și o moțăială lipsită de adâncime, el se ivi în grădina din vis, dintr-odată , de parcă nu murise niciodată, iar anii de după el nici nu existaseră.

Ce au discutat nu și-a mai amintit atunci când s-a trezit, pentru că visul și-a redistribuit forța și sensurile într-o direcție inaccesibilă  ei. Dar constelațiile din ochii săi, generatori de emulațiuni , aveau în mod paradoxal, și acum, peste ani,  același efect. Deși ajunsese unde își dorise întotdeauna, interpretările visului îi scăpau în momentul de față. Oricum, nu punea ea mare preț pe onirisme, dar cele care îi lăsau o babilonie întreagă de semnificații ce strigau și după trezire, întotdeauna aveau un tâlc conectat la real. Experiența spunea asta.

*

*                   *

De aceea când timpul își despleti semnele, iar îndoiala îi înăbuși iarași instinctele, amintidu-și de vis , știu ce avea de făcut. 

Să mai trăiască, în plus, și pentru el.

Lui A., ”care murind, m-a învățat să trăiesc…”